Duizend-en-één Hobby’s?

Ik heb er al jaren ‘last’ van. Ik wil het liefst alle creatieve hobby’s van de wereld uitproberen. Ik heb al een enorme verzameling weten te vergaren, maar er blijven heel veel dingen die ik nog eens wil proberen.

Het resultaat? Ik heb heel veel mooie spullen in huis voor allerlei verschillende hobby’s. En ik bedacht me: misschien zijn er ook wel anderen die hetzelfde hebben! Daarom kan je vanaf nu (om te beginnen) zien welke spullen ik te leen heb. Wel zelf in Ede ophalen, en natuurlijk met bepaalde voorwaarden.

Wat houdt de Hobbytheek in?

Hobbyspullen delen

Door je collectie creatieve spullen met elkaar te delen kan je veel meer materialen uitproberen. Ook kan je zo kijken of bepaalde dingen echt bij je passen voordat je ze zelf aan wilt schaffen.

Voor de budget Creatieveling

Wij vinden creativiteit heel belangrijk voor de gezondheid, en zeker in deze tijden! Daarom willen we dit toegankelijker maken voor iedereen. Door spullen te delen met elkaar hoeven we minder spullen te kopen, en kunnen we het ook beschikbaar maken voor mensen die het anders niet zouden kunnen betalen.

Het gebruik van de hobbytheek is momenteel gratis. Wel kunnen wij indien van toepassing om een borg vragen. We werken ook aan extra mogelijkheden omtrent deze kosten.

Locatie

Momenteel is de Hobbytheek alleen toegankelijk voor inwonenden van de gemeente Ede. Dit om klein te beginnen en om te kunnen zien wat wel en wat niet werkt.

We hopen in de toekomst uit te breiden naar andere gebieden.

Assortiment

Momenteel hebben we de volgende items te leen. Vul voor het lenen het aanmeldformulier in, en neem dan contact met ons op.

Leen een Cricut

Altijd al vinyl en andere materialen met een apparaat willen uitsnijden? Kom hem gerust eens bij mij thuis uitproberen. Als je hem heel graag eens even wilt lenen kunnen we het hier ook over hebben.

Scrapbook Materialen

Ik heb stapels en stapels papier, lijm en versieringen. Voor zover mogelijk deel ik dit graag met je. Bepaalde benodigdheden zoals een papiersnijder mag je lenen.

T-shirt pers

Wil je kleding bedrukken met hitte? Of bijvoorbeeld borden, mokken of petten? Ik heb een hittepers met 4 verschillende mogelijkheden. Deze is ook te leen.

Tekenen

Ik ben dol op tekenen en handletteren. Wederom houd ik er van om allerlei materialen uit te proberen, waardoor ik een mooie collectie heb verzameld. Kom gerust eens kijken welke materialen jij eens zou willen proberen!

Naaimachines

Ik heb heel veel genaaid, dus heb ik een naaimachine én een lockmachine tot mijn beschikking. Ook mag je een kijkje nemen in mijn verzameling stofjes voor kleinere projecten.

Grote voorraad garen

Garen, wolletjes en katoentjes. Mijn voorraad is enorm, helemaal nu ik de verzameling van mijn oma geërfd heb. Ik kan dit nooit van mijn leven allemaal gebruiken, dus deel ik dit graag met jou. Op zoek naar garen voor een project? Kom eens kijken of ik heb wat je nodig hebt.

Breinaalden

Breinaalden, in alle soorten, merken en maten. Ik heb echt heel veel, omdat ik graag wilde weten welke soort en merk het fijnste voor mij werkte. Wil jij dit zelf ook ervaren? Ik leen je graag een paar uit.

Waszegels

Nog zo’n mooie hobby: waszegels maken. Met een kaarsje, wat was en stempels maak je mooie ouderwetse zegels. Ik heb uiteraard veel te veel gekocht, dus als jij dit eens wilt testen, let me know!

Linoleum snijden

Papier scheppen, zelf stempels maken, linoleum uitsnijden. Allemaal zulke mooie technieken die ik wilde leren. Ik leen je met alle liefde mijn mesjes en geringe expertise, zodat ook jij kan kijken of het wat voor jou is.

Verven en schilderen

Voor mijn cursus illustreren heb ik ook een verzameling verf. Acryl, waterverf, inkt… Ik heb aardig wat.

Haaknaalden

Ik heb jaren gehaakt, en zelfs allerlei haakpatronen ontworpen. Daarom heb ik ook veel haaknaalden. Testen welke je het fijnst vindt? Kijken of haken leuk is? Dat kan!

Buttons maken

Nog zo’n onwijs leuke techniek: buttons en magneten maken met een button pers. Ik heb een laser- en een inkjet printer, een button pers en een heleboel blanco buttons. Wil je er dus ook een paar zelf maken? Gebruik mijn pers.