Jouw collectieve verzameling creatief materiaal

Tirza’s Hobbytheek

Samen

We hebben al zoveel spullen. We willen er stiekem nog veel meer. Er is zoveel moois in de wereld, en dat willen we ontdekken. Door onze spullen met elkaar te combineren en te delen kunnen we allemaal meer plezier hebben aan onze creatieve uitspattingen. Zo kunnen we samen het hele jaar creatief doorkomen.

Duurzaam

In plaats van dat ene apparaat te kopen, of die gereedschappen, of die materialen, kan je het nu ook bij elkaar lenen. Wel zo duurzaam! Dit is voor mensen die zowel veel hebben en dit graag willen delen als voor mensen die juist niet zoveel hebben maar wel creatief willen zijn. Samen delen we, en kunnen we creativiteit stimuleren. Voor elke situatie, en elk budget.

Voorwaarden Hobbytheek

Ophalen

Alle items die geleend kunnen worden moeten door de lener opgehaald worden bij de uitlener, tenzij anders afgesproken. Het is met bepaalde materialen ook mogelijk om op locatie de materialen uit te proberen, maar dit moet altijd in goed overleg.

Borg

De meeste materialen die te leen zijn mogen na aanmelding geleend worden voor een afgesproken termijn. Er zijn echter ook een aantal apparaten die teveel geld kosten om te repareren of te vervangen, waardoor het kan zijn dat er een borg betaald moet worden. Bij het terugbrengen wordt deze borg uiteraard weer terug gegeven.

Kosten

Vooralsnog is het gratis om spullen te komen lenen. Wel vragen wij een aantal persoonlijke gegevens om het zorgvuldig gebruik van onze spullen te kunnen garanderen. Het zou wel leuk zijn als de leners ook spullen en materialen willen aanmelden die ook gebruikt en geleend kunnen worden!

Materialen

Een aantal materialen die met gereedschap en apparaten geleverd horen mag op gebruikt worden. Hier hebben we genoeg van tot onze beschikking. Echter kan het ook zijn dat we wel genoeg gereedschap hebben, maar niet genoeg materialen. In dit geval kan alleen het gereedschap geleend worden, en moeten de materialen door de lener aangeschaft worden. (Bijvoorbeeld: linoleum blokken bij de mesjes)

Bij beschadigingen

Als er geleende spullen beschadigd worden kan het zijn dat we vragen om een (gedeeltelijke) bijdrage voor de reparatie of vervanging. Dit omdat het natuurlijk de bedoeling is om allemaal plezier te hebben aan de spullen, en we willen de collectie in goede staat houden. Wees dus zorgzaam en voorzichtig met alle geleende dingen!

Locatie(s)

Momenteel kunnen alleen inwonenden van de gemeente Ede meedoen met de Hobbytheek van Tirza. Dit om het in de hand te kunnen houden, en om het klein op te starten. Woon je hier niet, maar zou je dit toch graag willen? Neem contact op, en wie weet kunnen we dan ook in jouw woonplaats starten.

Doneren

Heb jij ook mooie materialen of gereedschappen die te maken hebben met creatieve hobby’s? Doe je hier niets mee? Wil je ze graag met anderen delen, maar liever niet dat mensen deze bij jou thuis komen halen? Er is de mogelijkheid om spullen te doneren.

Let wel op: in verband met beperkte ruimte stellen wij bepaalde eisen aan de gedoneerde spullen. We willen dat het bij onze collectie past en dat we er echt iets aan zullen hebben.

Ook accepteren wij donaties voor het samenstellen van de borg voor hen die het niet kunnen betalen (wie dit zijn houden wij natuurlijk geheim). Ook kunnen wij donaties gebruiken voor eventuele reparaties, vervangingen of aanschaf van nieuwe materialen. Neem hiervoor contact met ons op! Alvast bedankt.

Uitlenen

Wil jij ook spullen uitlenen aan andere creatievelingen? Leuk! Meld je aan, dan zetten we jouw items in de collectie. Nadat we ze zelf hebben uitgeprobeerd natuurlijk, want uiteindelijk is het doel om zoveel mogelijk hobby’s te verzamelen!

Andere vragen

Als je nog andere vragen of opmerkingen hebt, laat het ons dan weten. Je kan contact opnemen via het kopje ‘Contact’.

Meedoen aan de hobbytheek?

Hieronder vind je de opties. Het zou wel fijn zijn als je beide formulieren zou willen invullen als je mee wilt doen met beide opties.

Alvast bedankt, en hopelijk gauw tot ziens!