FAQ

Hoe snel versturen jullie mijn bestelling?

Zo snel mogelijk! Wij doen hard ons best om onze producten zo snel mogelijk te leveren. Dit kan tussen 1 werkdag of een hele week duren. Wij houden je altijd goed geïnformeerd!

Hoe ziet de voering van mijn tas er uit?

Wij voeren alle tassen met lichtblauwe lakenkatoen. Op sommige foto’s kan dit doorzichtig lijken, maar het is een mooie, stevige stof, die lekker licht valt. Niet doorzichtig dus! Hij past bij vrijwel alle stoffen. Bij een afwijkende voeringsstof staan er altijd foto’s.

Wat zijn Yarn Charms?

Yarn Charms zijn het nieuwste van het nieuwste. Een paar maanden geleden kreeg ik een wolwinder cadeau, en ik was meteen verkocht. Toch merkte ik wat onverwachte problemen of irritaties. De wolcakes die je met wolwinders krijgt bleven niet heel netjes als ik ze veel gebruikte. Ik draag mijn garen en projecten constant met me mee in mijn stoffen projecttassen, en ik prop ze vaak in kleine mandjes onder de tafel of in mijn handtas als ik er niet aan werkte.

Dit zorgt ervoor dat de bollen soms uit elkaar vielen. Daarom heb ik uren en uren onderzoek gedaan, en toen kwam ik op dit idee: de Yarn Charm Set! De set bestaat normaalgesproken uit 2 items; een clipje om de draad aan de buitenkant mee vast te zetten, en een schattig bedeltje die je om de werkdraad kan hangen, als je uit de binnenkant van de bol werkt. Doe de draad door de bedel, en laat het over het garen glijden als je werkt. Dit kleine bedeltje helpt je om je eindje terug te vinden wanneer je wilt, en als de bol niet in gebruik is, kan je de draad eraan vastzetten door de draad nog eens door de kraal te halen. Hierdoor kan je het begindraadje vinden wanneer je maar wilt, zelfs als hij diep in de binnenkant van de bol is gevallen!

 

Uiteraard ook gewoon te gebruiken voor standaard bollen uit de winkel, of zelfgewonden wol.

Wat zijn Yarn Sleeves?

Hou jij ook zo van die geweldige garen cakes? Zoals ze zo mooi rond zijn, zacht, perfect… Zoals het garen langzaam uit het midden komt als je haakt of breit, tot het midden helemaal hol is en de bol verdwenen is?

Ik wel. En om dat nog fijner te maken, heb ik de Yarn Cake Sleeves bedacht!

Ze zijn lekker soepel, dus je kan er flink grote bollen garen in doen, en ze zijn ook lekker hoog, zodat je ze helemaal kan dichtvouwen. Dan kan je ze veilig in je tas gooien. Als je de bol gebruikt kan je de stof helemaal openvouwen, voor makkelijk gebruik.

Welke maten tassen zijn er?

Er zijn 2 maten tassen. Bij elk product staat welke maat er van is.

– Standaard maat: 25x19cm met platte bodem. In deze tas passen ongeveer 7 bollen standaard katoen (zoals Phildar Coton 3).

– XXL maat: 34x29cm met platte bodem. In deze tas passen ruim 12 standaard bollen katoen. De tas is groot genoeg voor een A4 notitieblok.

 

Hoe zijn de tassen verstevigd?

Voor de tassen gebruiken wij één van deze soorten versteviging:

– Standaard (Vlieseline H180). Lekker stevig, zacht, kan enigszins blijven staan. Niet heel dik.

– Volume versteviging (Vlieseline H630). Stevig, erg zacht, bijna knuffelbaar, en wat dikker.

Welke opties zijn er voor het inrichten van tassen?

Projecttassen maken was voor ons niet genoeg. Wij vonden dat het nóg leuker kan! Daarom hebben wij verschillende opties voor de binnenkant van de tassen die wij maken. Allemaal zelf bedacht, natuurlijk, en super handig!

  • Haaknaaldhouder: Dit is een ingebouwde houder voor je haaknaald. Gemaakt van stof, stevig in de tas geïntegreerd. Zo ben je nooit je naald kwijt!
  • Houder voor stekenmarkeerders: Ook deze kan ingebouwd worden in je tas. Het bestaat uit een lus waar een ring in hangt. De ring kan je makkelijk openen (en zelfs verwijderen!), en je kan er al je stekenmarkeerders en andere handigheidjes aan hangen.