Eenhoorn deurstopper

Na anderhalve week alleen aan dit project gewerkt te hebben, is hij eindelijk af. Mijn eenhoorn. (Waarom is die naam zoveel minder leuk dan in het Engels?)

Nu we een poes hebben die vrij door het huis loopt moet onze huiskamerdeur open blijven. Anders kan ze niet bij haar eten, of bij haar kattenbak.

De deur bleef toch telkens dicht vallen, dus toen heb ik besloten om dan maar een project te maken die ik heel graag wilde maken, maar waar ik geen nut voor had. De eenhoorn dus, van 1dogwoof. Ik begon met de pootjes, omdat ik nog geen zware vulling had voor het lichaam. Daarna heb ik het hoofd gemaakt, de hoorn en oren, het lichaam, en toen als laatste de staart en de manen.

Dat lichaam vullen was nog wel wat lastiger dan verwacht. Ik had granulaat besteld, 500g, maar ik vroeg me vaak af of dat wel genoeg zou zijn, want het voelde helemaal niet zwaar aan. Dus had ik ook een halve kilo knikkers gekocht. Ik mengde eerst alleen de helft van het granulaat en de knikkers in een pantykousje, maar toen kreeg ik het niet meer in het lichaam… Oeps, dan maar nieuw pantykousje die al in het lichaam zat, en dan pas vullen. Dat werkte wel, maar toen bleek dat nog niet eens de helft van het granulaat en een paar verdwaalde knikkers pasten. En toch voelde de knuffel ineens loodzwaar. Okay, prima, dan maar zo. Best gek dus, dat iets buiten de knuffel heel licht kan wegen en dan in de knuffel zo zwaar kan aanvoelen. Alles is relatief…

Maar goed, toen dus de staart gehaakt van katoen, met mijn nieuwe haaknaald, yay, en toen de manen aan het lichaam zetten. Pfffft, weer onderschat natuurlijk! Ben er toch wel 2 uur mee bezig geweest. Wat een rotwerk! Maar… De eenhoorn deurstopper is nu wel echt fantastisch leuk geworden. Joel, mijn man, is er helemaal gek op, en hij pakt hem af en toe op om mee te knuffelen (shh, niet doorvertellen!)

Dus weer een goed geslaagd project! Dan nu eindelijk de foto’s… 😉